אז מה עושים עכשיו?
כל כך הרבה שאלות עלו בתקופה האחרונה – נדמה שכמעט כל תחומי החיים יצאו מאיזון. בין כל המסלולים החדשים, תכניות היציאה ושאר ירקות, לא יזיק רגע קטן של יופי.
ליקטנו עבורכם מרחבי הרשת כמה אורות-בקצה-המנהרה, שונים, איכותיים ומפתיעים. לא משנה אם השתלטה עלייך מנטליות של "לעשות מהלימון לימונדה", אם יש בך אמונה שמעז יצא מתוק, או אם מצאת את עצמך בחיפוש בלתי פוסק אחרי מקומות לברוח אליהם – יש כאן משהו שיעשה לכם את היום.
א. להמשיך את ההתפתחות
נדמה שתחום ההתפתחות האישית והמקצועית עשה את הדילוג לעולם הוירטואלי בקלות ובמהירות מפתיעה. הרשת הוצפה באינספור הצעות לסדנאות בזום, קורסים אינטרנטיים, הרצאות מוקלטות וסיורים וירטואליים. מתוך המגוון המסחרר בחרנו כמה אופציות מומלצות במיוחד.
הרצאה
דניאל גרומר וינק יונטף ממטבעת האותיות "פונטף" לקחו על עצמם אתגר רציני – הפחת חיים במשפחת האותיות ההיסטורית נרקיס. הם עבדו מול הארכיון של המעצב צבי נרקיס, ויצרו גרסה חדשה, יפהפיה ודיגיטלית לכל שמונת הפונטים.
מדובר באירוע לא פחות מהיסטורי, שכן משפחת הפונטים של צבי נרקיס היא חלק בלתי נפרד מהעיצוב בישראל. למרבה המזל, אפשר להציץ לתהליך העבודה המרתק בהרצאה הקצרה אבל מושקעת שהם הכינו. מדובר במאסטר-קלאס בטיפוגרפיה ועיצוב פונטים, וצפיית חובה לכל מי שמעצב בעברית.
אל תוותרו גם על חקירה והתנסות בפונטים השונים באתר של משפחת הפונטים, בעיצובו של מאיר סדן. האתר מאפשר לשחק עם הפונטים השונים בדפדפן עצמו, להתנסות ולבדוק, והוא חידוש מרתק בפני עצמו.
קורסים מקצועיים
אם כבר לנצל את הזמן שהתפנה בשבועות האחרונים ללמידה, אז כבר לקחת את זה ברצינות.
בית הספר "סיעור מוחות" ללימודי עיצוב ותקשורת מציע "סיעורונים דיגיטליים" ממגוון התחומים הנלמדים בבית הספר – עיצוב, איור, דיגיטל, וכו'. איכות ההקלטה והעריכה גבוהות יחסית לשיעורי וידאו – שאפו.
מכללת מנטור מציעה מגוון ממוקד, המכוון תוכנות וטכניקות ספציפיות. אם השליטה באנימציה באפטר אפקטס או בטריקים הנחבאים של פוטושופ היא מה שחסר לך בעבודה היומיומית – זאת הזדמנות טובה.
מדריך
אם עיצוב UX זה התחום שלך, אז כניראה שהשם טל פלורנטין לא זר לך. המעצב והמרצה הותיק פרסם את "המדריך המלא לסצנת ה UX", וזה אכן מדריך מלא.
הקובץ המושקע במיוחד הזה הוא בעצם רשימה מפורטת ומעמיקה של כלים, מקורות ופלטפורמות מקצועיות שכדאי להכיר. שווה צלילה.
ב. מעצבים את "המצב"
במקצוע שלנו מתמחים בפתרון בעיות. אומנם לרב הן נוגעות יותר לדברים כמו פלטות צבעים סוררות, לייאאוטים שיצאו משליטה או תכנות מחשב שקורסות – אבל לפעמים דווקא ברגעי המשבר, כשאנחנו מחוץ לתחום הנוחות שלנו, מגיע פרץ היצירתיות. והו, כמה שהוא מבורך.
לקוחות יקרים
אחד המיזמים המקסימים שמתייחסים לתקופה הזאת מגיע אלינו מהמעצב התל אביבי טדי כהן, שבחר לשים נפשו בכפו ולכתת רגליו בין בתי העסק ברחובות תל אביב. המעצב – מנצל את המצב לניסוי קטן.
כהן מצלם שלטים שהוצבו בכניסה לבתי עסק בשבועות האחרונים, מעלה אותם לפיד באתר ומתייג אותם. הפסיפס שנוצר מעניין ומעורר מחשבה – על טיפוגרפיה, על מילים, על צבע וחומר, על החיים. מומלץ!
שולחנות של אחרים
החברה במגזין אות-אות-אות הזמינו 15 מעצבים גרפיים ישראליים לספר על העבודה מהבית, והתוצאה היא מקבץ אותנטי ומעורר הזדהות.
בתור הדובדבן שבקצפת, כל אחד צירף גלויה מפינת העבודה שלו.
איך מעצבים משבר?
יהודית אשר מהפודקאסט RADIO-BUTTON יצאה לענות בדיוק על השאלה הזו, בראיון מרתק שערכה עם ליאור פרנקל מחברת JOLT. בימים כתיקונם מדובר בפודקאסט משובח שעוסק בתחום ממשקי המשתמש.
אין ספק שזוהי שעתם היפה של הפודקאסטים (היסכתים בעברית צחה), שהולכים מצויין עם שגרת העבודה מהבית, והפקתם מתאפשרת גם בתנאים הנדרשים היום, והמגוון הולך וגדל בהתאם.
אם תחומי העניין שלכם הם יותר מיתוג ושיווק, הפרק עם אייל משען מהפודקאסט EAR CATCHER חביב עלינו במיוחד.
ג. שוטפים את העיניים
אין רע בקצת אסקפיזם. לראות דברים יפים, לעסוק בתחביבים, למצוא השראה במקומות אחרים. בלי קשר למה שקורה בחוץ, יש בכאן ועכשיו דברים נפלאים.
ממשה עד משה
את המפה המאויירת והמרהיבה הזו יצר המאייר עידו בק, כחלק מתערוכה של הספרייה הלאומית ומוזיאון ישראל על קורות חייו של הרמב"ם.
המפה מספרת בצורה אינטראקטיבית וצבעונית על תחנות משמעותיות בחייו, כתביו ומסעותיו, והאיורים נותנים פרשנות חדשה ומוארת לסיפורים.
מיתרונותיה של המדפסת הביתית
אז נכון, בית הדפוס לא בדיוק נגיש, אבל גם עם המדפסת הביתית שלכם אפשר לייצר דברים טובים:
אמנם פסח כבר מאחורינו, אבל הפרויקט החגיגי "אות היא מופת" של סטודיו גרוטסקה הירושלמי לא באמת צריך את התירוץ הזה. כאן תלמדו על המקור של האותיות כפי שאנחנו מכירים אותן – אם באתר עם ההפעלות האינטראקטיביות או באמצעות חבילת הקלפים המעוצבת להפליא, להדפסה בבית. לא רק לילדים.
המאייר התל אביב חגי פאראגו כניראה מתגעגע יותר מהכל להמולת הרחוב והתחבורה הציבורית. אחרת איך אפשר להסביר את הקובץ המקסים הזה, עם שמונה דגמים מאויירים להפליא של רכבי תחבורה ציבורית ישראלים – להדפסה, קיפול, ומשחק.
זה כבר ידוע שלרהיטים של איקאה יש שמות מוזרים ומחיר לכל כיס, אבל האם ידעתם שהם יכולים לשמש גם כבסיס לחוברת צביעה מקסימה?
מלאכת יד
אם מבחינתך מחברת סקיצות שכרכת בעצמך היא החלום, אז הנה. סטודיו קפיטלים, המתמחה בשימור וכריכת ספרים, בהדגמה חיננית ומפורטת של הכנת מחברת עבודת יד, בתהליך קצר ומחומרים פשוטים. ערוץ היוטיוב של הסטודיו מכיל עוד כמה פנינים למיטיבי לכת.
בס"ד
ואוו! איזה פוסט מטורף!
פשוט פנינים אחד אחרי השני!
כל הכבוד ותודה!
אשמח להיות מעודכנת במפגשים ויוזמות שלכם, תודה!~
נרשמתי כבר מזמן לניוזלטר אבל לא מקבלת כלום 🙁
SHEVIKLI@GMAIL.COM
אלישבע
תודה אלישבע על הפידבק! משמח 🙂
לגבני עדכונים שלנו, איזה מבאס שאת לא מקבלת כלום
עכשיו עכשיו מוסיפה אותך 🙂
בס"ד
ואם כבר מדברים על איקאה – אז יש להם ממש קטלוג שלם לשעמום הביתי!
https://www.ikea.co.il/images/Fittings/ikea/Stay_home/stay-home.pdf
בס"ד
עדיין לא קיבלתי, ובדיוק ראיתי שהיתה הרצאה זומית…
אשמח לדעת אם אתם הולכים לעשות עוד הרצאות מחשב. ניסיתי לעשות צור קשר באתר של פורמה עצמו, אבל משהו שם משובש 🙁
אלישבע
תוכלי לכתוב לנו למייל?
contact@forma.co.il
וואי! האתר של פונטף!! מגניב!!
אפשר לעשות שם מה שרוצים
כיופים!!!
ואיך הכל יוצא מקצועי ומהוקצע!
מהמם!!!!
ההרצאה מרתקת, אבל כזה ניסיון בלייב לא חוויתי אף פעם
עושה ממש להתאהב בפונטים!